Hei!


Kiva kun olet löytänyt tiesi tänne Latin Laplandin sivuille! 
Olen  Johanna Niemelä ja toimin Latin Laplandin yrittäjänä.

Minulla on pitkä historia tanssin saralla. Aloitin tanssin alle kouluikäisenä kulkemalla vanhempieni mukana tanhuharjoituksissa sekä lavatansseissa. Uskon, että kipinä tanssiin on syttynyt jo ennen kuin itse opin tanssimaan seuraamalla sitä yhteisöllisyyttä ja iloa mitä tanssi toi vanhemmilleni.

Tanssi on kuljettanut minua ympäri maailmaa ja olen erittäin kiitollinen, että olen päässyt toteuttamaan itseäni oman intohimon parissa. Kun tanssin, tunnen olevani elossa. Olen työskennellyt ammattitanssijana useissa eri produktioissa, musikaaleissa sekä taustatanssijana niin Suomessa kuin ulkomailla. Olen opiskellut tanssia mm. Danny Holstein Dance Schoolissa sekä Steps on Broadway, New Yorkissa. New Yorkissa etenin urallani palkitun koreografin ja tanssija Lancelot Jr. Theobaldin tanssiryhmään sekä Broadway musikaaliin ”The Journey”.

Olen opettanut tanssia jo yli 15 vuoden ajan Suomessa, Espanjassa sekä New Yorkissa. Espanjassa olen tanssinut useiden kansainvälisten artistien taustatanssijana. Minulla on ammattitanssijan tutkinto sekä tanssinopettajan pätevyys. Käyn myös säännöllisesti kouluttautumassa suomessa sekä ulkomailla.

Tanssi vei minut myös Pilateksen pariin. Pilates on muuttanut tapani liikkua ja olla! Pilates avasi minulla aivan uusia lihasryhmiä ja on auttanut ymmärtämään kehon anatomiaa kokonaisvaltaisesti. Pilates opettajana olen toiminut jo vuodesta 2006. Pilates -ohjaaja tutkinnon suoritin New Yorkissa asuessani, Power Pilates studiolla. Aika samoihin aikoihin Pilateksen kanssa ajauduin joogatunneille. Lapin tyttö kun löytää itsensä New Yorkista, lähes 9miljoonan ihmisen kaupungista, voi itsensä tuntea hyvin pieneksi. Yksinäiseksi, vaikka ihmisiä on määrällisesti enemmän kuin on osannut ajatellakaan. Joogan avulla löysin mielen sekä kehon tasapainoa. Sellaista ihanaa rauhaa ja maadoittumista. Aloitin joogaopettaja-opinnot jo New Yorkissa asuessani, mutta ne jäi silloin kesken Espanjaan muuton vuoksi. Joogaopettaja-opinnot aloitin uudelleen PopUp Yoga Oulussa ja valmistuin virallisesti Joogaopettajaksi Helmikuussa 2022. Huippusuosion maailmalla saavuttanut Barre on mullistanut kaiken. Barre-ohjaajaksi valmistumisen jälkeen olen saanut välittää Barren hyötyjä laajasti koko Lapin alueella. Koulutan myös tulevia Barre-ohjaajia Lapin alueella.

Työhistoriani aikana olen työskennellyt kansainvälisille yrityksille, erittäin nopeatempoisissa ja dynaamisissa sekä nopeasti muuttuvissa ympäristöissä. Olen myös tehnyt uraa valtionvirkamiehenä, esihenkilöasemassa usean vuoden ajan. Olen nähnyt niin julkishallinon- kuin yrityspuolenkin vahvuudet sekä kehitettävät alueet. Minulla on yli 1o vuoden esihenkilökokemus ihmisten johtamisesta sekä tiimien valmentamisesta. Olen toiminut työyhteisövastaavana sekä työhyvinvointikordinaattorina sekä vetänyt työhyvinvointipäiviä jo yli sadalle yritykselle/ organisaatiolle. 

Koulutus:
YAMK- International Business Management/ VEAT - Valmennuksen erikoisammattitutkinto, opinnot meneillään
BBA (Bachelor of business administration), Ammattitanssijan-tutkinto, Kasvatustieteiden perusopinnot, Sport Business Lapland / Lapin AMK- Vastuullinen valmentaminen, Toiminnan johtamisen taloudelliset haasteet, Urheilijasta brändiksi sekä Työyhteisö johtaminen hyvässä seurassa.
Valmentava johtaminen, Novetos
Pilates-ohjaaja tutkinto, Power Pilates studio, Manhattan 2006.
Barre-ohjaajan tutkinto Barre Academy-Finlandissa vuonna 2021 .
Joogaopettaja tutkinto PopUp Yoga Oulu, 6.2.2022.
Pilates Barrels, Corestudio Santasport, Rovaniemi 2022.
Pilates ja Faskia, Corestudio Santasport, Rovaniemi 2023

Opettajana olen innostava ja motivoiva. Haluan luoda tilan, jossa on mahdollista olla läsnä kuunnellen omaa kehoa. Toivon, että jokainen löytää juuri oman kehon tyylin liikkua ja nauttia liikunnan riemusta! Hyväntuulisilta tunneilta löytyy sopivasti haastetta, heittäytymistä sekä rytmiikkaa.
Minun tunneilla vallitsee armollinen, turvallinen ja kannustava ilmapiiri. Tavoitteena on, että tunneilla käydessäsi, voisit tuntea itsesi voimaantuneeksi ja energiseksi, tuntea olevasi elossa. Tarkoitti se sitten rentoutumista joogamatolla tai lantion sheikkaamista salsatunnilla. 

-Johanna